natuurgeneeskunde en de lever

Wat heeft woede met de lever te maken?

Heel veel gezegdes bestaan al eeuwen in onze taal. Ze bevatten een schat aan informatie die terugvoert op de natuurgeneeswijzen van onze voorouders. Zoals: 

Wat heeft die nou op zijn lever?

Toch een bijzondere uitdrukking van vroeger met veel wijsheid. De Levermeridiaan gaat helemaal onderuit bij stress en woede. De balans is totaal zoek. Je merkt het aan de kortafheid, korte lontjes en frons op het voorhoofd, snel geïrriteerd zijn en snauwen bij niks.

Het komt in de hedendaagse maatschappij meer voor dan wenselijk en heeft iets met onze westerse cultuur en verwachtingen te maken.

Hier weet ik al zeker dat de Lever- en Galblaasmeridiaan behandeling behoeven, maar er zijn nog veel meer ‘loslaat-behandelingen’ die hier goed kunnen werken. Mensen zijn heel verschillend, en wat bij de een balans is, is bij de ander onbalans. De één zoekt het avontuur op, de ander blijft liever op de gebaande paden. Waar het om gaat is dat iemands lijf door klachten (lichamelijk en geestelijk) aangeeft dat die persoon uit zijn of haar evenwicht is. Wel, kom dan bij mij.