Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel

Even voorstellen: Christien Andriesen

Christien Andriesen, natuurgeneeskundig therapeut Wageningen en VenloIk ben Christien Andriesen, Ik ben sinds 15 jaar Natuurgeneeskundig therapeut en Psychosynthese therapeut. In Venlo begonnen (waar ik toen woonde), nu ook in Wageningen, mijn huidige woonplaats.

Ik heb gymnasium gedaan en economie gestudeerd in Groningen. Gestudeerd? Ja, ik ben begonnen als econoom en heb tot mijn 40e als econoom gewerkt in het bedrijfsleven en in het ziekenhuis van Venlo.

Liefde voor geneeskunde

Daar in het ziekenhuis begon mijn oude liefde voor geneeskunde weer op te borrelen. Ooit uitgeloot voor een studie Geneeskunde en veel jaren wijzer, besloot ik het roer om te gooien en een HBO-studie voor Natuurgeneeskundig therapeut (Total Health Academy) te gaan doen. Daarna heb ik aanvullend de opleiding Psychosynthese in Amersfoort met succes afgerond. Deze combinatie maakt dat ik zowel ik klachten zowel vanuit de fysieke als de mentale kant benader om zo naar oplossingen te komen.

Ik ben heel blij met mijn dubbele carrière. Ik zou mijn eerste vak als econoom niet gemist willen hebben; nog steeds waarderen cliënten mijn wetenschappelijke en nuchtere kijk op het leven.

Waar ik in geloof

Zelfs als ik arts was geworden, zou ik geen standaard arts zijn geweest. Dat heeft te maken met mijn geloof en kennis in een paar feiten:

  • Lichaam en geest zijn enorm met elkaar verbonden. Veel ziektes van het lijf ontstaan door geestelijke onbalans en spanning, vaak onbewust.
  • We hebben na WO II enorm veel vooruitgang geboekt met medicatie en genezing achteraf, maar van huis uit ben ik gewend om zo te leven dat je gezond blijft of dat je na een dip je weer snel herstelt.
  • Via mijn netwerk en studie kwam ik steeds meer in aanraking met zaken die vroeger heel gewoon waren (voor WO II): dat je met bewegen, voeding en voelen je eigen balans in stand houdt.

Samenwerking met artsen en fysiotherapeuten

Ik werk graag met artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten et cetera, waarvoor ik als natuurgeneeskundig therapeut een goede aanvulling ben. Net als bij deze collega’s staat het gezond blijven of weer worden van de cliënt voorop, maar dan met een andere invalshoek.

Referenties

Bep uit Venlo, 75plus

Mijn naam is Bep. Heel af en toe kwam ik bij Christien voor een voetzonereflex massage. Maar na een nieuwe heup stelde Christien voor 2 x in de week bij mij langs te komen voor een massage en ja dat deed goed. Na 3 weken kon ik zelfstandig op de fiets naar haar praktijk. Ik ben er van overtuigd dat de massages hebben bijgedragen aan een spoedig herstel. Sindsdien kom ik 1 x per maand voor een massage, dat doet me goed.

Annemarie uit Wageningen, in memoriam

Weg uit het voelen | Verloren, angstig | Terug naar handen op buik | Handen vol aandacht |Zorgvuldig zoekend | Naar hervinden van balans

Veronique uit Rhenen 50plus

Als het voor je lijf of geest te moeilijk wordt om zelf voor rust of herstel te zorgen, Zoek je naar een behandeling die kan meehelpen of sturing kan geven. Maar net zo belangrijk is de persoon die de behandeling geeft.
Tezamen krijg je het bekende 1+1=3 effect. En dat vind je hier.

Renske uit Venlo – 28 jaar

3,5 jaar geleden ben ik voor het eerst bij Christien geweest voor een voetreflexbehandeling. Ik kwam met het probleem dat ik vaak last had van migraine, zo’n 3x per maand. Ik ging in het begin 1x per week en kon dat later afbouwen. Het duurde een tijdje dat ik effect merkte van haar behandelingen, maar op een gegeven moment kreeg ik minder vaak een migraine-aanval. Nu heb ik er zelfs nog maar weinig last van, nog 1x per 2 à 3 maanden. De migraineaanvallen zijn ook een stuk minder heftig en duren minder lang. Persoonlijk denk ik dat niet alleen de voetreflexbehandelingen hier aan bij hebben gedragen, maar ook de gesprekken die ik met Christien heb gehad.

Ze geeft me inzicht in de dingen waar ik tegen aanloop en geeft advies over hoe ik hiermee zou kunnen omgaan. Ik kan de dingen nu beter loslaten en heb meer vertrouwen in het leven gekregen. Het is dus ook een beetje aan jezelf werken, maar die handvatten kan Christien je aanreiken. Ik ga nu nog 1x per 5 weken naar Christien en dat werkt goed zo. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. Door de verminderde migraineaanvallen kan ik weer dingen ondernemen, zoals sporten en met vrienden afspreken. Met een beetje geduld en vertrouwen in Christien denk ik dat er veel mensen met migraine zijn waarvoor deze behandelingen waardevol kunnen zijn.

Ronald uit Venlo 50plus

Enkele jaren geleden ben ik bij CorporaSana terecht gekomen. Ik had voornamelijk klachten in de onderrug. Na een uitvoerige screening – Christien vormt zich een zo compleet mogelijk beeld van iemands leefomstandigheden – is de voetzonereflextherapie begonnen. Inmiddels heb ik geen rugklachten meer, en heb meer energie na een sessie. Daarnaast vind ik het enorm ontspannend.