Wat heeft die nou op zijn lever?

Kosten natuurgeneeskunde grotendeels vergoed

De vergoeding voor bijvoorbeeld voetreflexmassage is afhankelijk van wat de zorgverzekeraars in het aanvullende pakket hebben opgenomen onder alternatieve geneeswijzen. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan de vergoeding 100% zijn of een gedeelte van de kosten. Vaak stelt de zorgverzekeraar kwaliteitseisen.

Mijn behandelingen worden door alle zorgverzekeraars grotendeels vergoed. Dit omdat ik als HBO'er ben aangesloten bij een officiële beroepsvereniging, de VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten).

logo LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

Deze gerenommeerde vereniging (na de fusie per 1 januari 2020 LVNT, voorheen VNT) biedt mij het voordeel van kennisuitwisseling met acupuncturisten, homeopaten, massagetherapeute en orthomoleculair therapeuten. De hoge kwaliteiteisen (HBO-opleiding, intervisie en nascholingseisen) geven de zorgverzekeraars, mij en mijn cliënten de zekerheid dat ik kwaliteit blijf bieden.

Tarief consult

Een consult kost 60 euro per uur. De verplichte anamnese (vragen over je achtergrond en gezondheid) kost 70 euro. Deze bedragen zijn BTW-vrij. Er is geen tussenkomst van een arts nodig en het bedrag gaat niet van je eigen risico af.

Check jouw vergoeding

Wat is jouw vergoeding voor voetreflexmassage of acupressuur?

voetreflexmassage vergoeding door zorgverzekering