Hoe ontstaan klachten?

Een klacht staat bij mij centraal. Zoals het hebben van rugpijn, chronische rugpijn. En omdat de meeste mensen meer klachten hebben, focus ik me op de hoofdklacht. En ik behandel de klacht(en), niet de vermoedelijke diagnose van een syndroom door je arts (alhoewel ik die wel graag wil weten). Dit heeft te maken met het feit dat de klacht, ontstaan door een tijdelijke onbalans, maar niet weggaat. Dus ik behandel zoals in dit voorbeeld de chronische rugpijn.

Mensen die goed eten en veel bewegen en werk of studie doen die naar hun zin is, raken niet zo gauw langer uit balans, en dat komt omdat ons lichaam zo fantastisch in elkaar zit. Elke dag is er wel een onbalans of blokkade, maar juist door onze lichamelijke en emotionele beweeglijkheid lost ons lijf dat zelf weer snel op. 

Chronische rugpijn wijst op blokkade

We krijgen pas klachten als energie in ons lijf en/of onze emotie gaat vastzitten en blijft vastzitten. Een keer diarree komt voor, maar als de ontlasting al weken of maanden te dun is, geeft onze buik aan dat er iets uit balans en geblokkeerd is. Een keer hoofdpijn heeft iedereen wel eens, maar als je 4 dagen per week hoofdpijn hebt of krijgt, klopt er iets niet in je lijf en/of emoties. Je hoeft niet een enorm sterke rug te hebben, maar chronische rugpijn wijst op een stevige blokkade...

Onze lijf is onze spiegel

We willen het vaak niet weten, maar ons lijf is onze spiegel. Door ernaar te luisteren, voorkom je veel kwalen. Niet altijd makkelijk. Daar kan ik je als natuurkundig therapeut goed bij helpen. Met vroegtijdig opsporen en behandeling.

Problemen spijsvertering

Een jongeman van 25 jaar heeft een nieuwe baan. Door slecht inwerken krijgt hij te veel te verwerken. Na een paar maanden gaat zijn spijsvertering protesteren. ‘Dit is niet te verteren’. Als we niet luisterEn naar ons lichaam, ontwikkelen we klachten. Als we jong zijn kan dat jaren duren, als we ouder zijn maanden.

Behandeling van klachten

rugr_logonl_rood_rgb
HBO natuurgeneeskunde
Vignet LVNT 4