Wat ze ook doen, ik ga niet door mijn knieën

Voetreflexmassage en acupressuur

InCorporaSana past Chinflex toe: een combinatie van voetreflexmassage (voetreflexzone therapie) en acupressuur. Beide behandelmethodes gaan uit van drukpuntmassages. Op basis van kennis van onze Europese voorouders én wat in China nog steeds gangbaar is (TCM). Een uiterst veilige en zeer effectieve methode. Vergelijkbaar met het werk van een fysiotherapeut of chiropractor, maar dan beter. En vanuit een meer holistische benadering.

Je lichaam vormt een spiegel van je ziel. Je krijgt lichamelijk klachten als je mentaal niet in balans bent. Door er op tijd bij te zijn, voorkom je dat bijvoorbeeld stress tot een hartinfarct leidt. Met drukpuntmassages verdwijnt de fysieke klacht en het emotioneel vastzitten. Als onverwerkte zaken genezing blokkeren, past IncorporaSana aanvullend Psychosynthese toe, een vorm van psychotherapie die goed aansluit bij natuurgeneeskunde.

Stressklachten

Stress, grote veranderingen in je leven, de overgang bij vrouwen of Pfeiffer veroorzaken een blokkade van de levermeridiaan. Deze klachten verdwijnen door deze meridiaan weer in balans te brengen met acupressuur (drukpuntmassage) en een vet- en alcoholarm dieet met veel groen te gaan volgen.

 

Energiebanen of meridianen

De basis van natuurgeneeskunde vormen de energiebanen (meridianen) die als ze geblokkeerd zijn klachten geven. Net zoals de aarde is opgedeeld in meridianen, is ons lichaam opgedeeld in meridianen, die in de voeten en handen samenkomen. Niets vaags aan: acupunctuurpunten zijn waar te nemen als zwakstroompunten.

Meridianen verbinden de belangrijkste organen met andere delen van je lichaam. Als er iets met een orgaan is (door zwakte of emotionele belasting) blokkeert dus de bijbehorende meridiaan. Andersom kan ook: door letsel aan een meridiaan functioneert een orgaan niet goed meer.

Chronische hoofdpijn

De galblaasmeridiaan loopT als een helm over je hoofd. Bij mensen met chronische hoofdpijn is deze meridiaan geblokkeerd, waarschijnlijk door een opeenhoping van emotionele frustraties in de gal. 

Combi van acupressuur & voetreflexmassage

De voeten en handen zijn de spiegels van je lichaam. Zowel in de reflexologie als in de meridianen. Daaraan kan ik voelen of iemand in balans is. Is er iets aan de hand, dan komt dat tot uiting in voeten en handen. Niet alleen eindigen of beginnen daar de meridianen maar de voeten en handen reflecteren ook het hele lichaam. Daarom is voetreflexmassage en acupressuur zo’n mooie combinatie, met veel effect.

Blokkades in de meridianen komen overal voor in het lichaam, maar omdat de meridianen in voeten en handen bij elkaar komen, kun je ze daar als een drukpunt waarnemen: een rode plek, een zere plek, een bult, of juist een plek die je kunt indrukken en maar niet veerkrachtig is. Zo’n punt wordt ook bij acupunctuur aangeprikt.

Acupressuur: acupunctuur zonder naaldjes

InCorporaSana past geen naaldjes maar acupressuur toe. Door drukpuntmassage hef ik de blokkade op. De energie stroomt weer waardoor het lichaam zich kan herstellen en emoties in balans komen. Chronische hoofdpijn verdwijnt door drukpuntmassage aan de voeten. Je voelt je een stuk beter.

Borstoperatie

Veel vrouwen hebben na een borstoperatie (vergroting, verkleining, amputatie) continue last van misselijkheid. Regulier weet de arts er geen raad mee, maar natuurgeneeskundig weten we dat de maagmeridiaan over de tepels loopt. Door de operatie is deze meridiaan geblokkeerd. Acupressuur verhelpt deze blokkade: weg misselijkheid!