Je voeten vertellen hoe je je voelt

Hoe verloopt de behandeling

Het is voor de meeste mensen heel wonderlijk dat ik met bij een behandeling drukpuntmassage niet de knie of de rug rechtstreeks behandel, maar indirect via de reflexpunten in de voeten. Veiliger dan direct en het werkt nog beter ook. Kom het ervaren!

Verloop behandeling drukpuntmassage

Een behandeling drukpuntmassage (acupressuur) of voetreflexmassage valt bij de zorgverzekeraars onder de alternatieve geneeswijzen, maar alternatief is het niet. Het is wel anders, omdat ik me als natuurgeneeskundig therapeut niet focus op ‘de pijnlijke knie’, maar op het verstoorde evenwicht in je lichaam waardoor je een zere knie krijgt. Door het evenwicht te herstellen, verdwijnt je pijn. Dat doe ik met voetreflexmassage en drukpuntmassage (acupressuur).

2 tot 5 behandelingen afdoende

Ik neem voor zo'n behandeling drukpuntmassage of voetreflexologie de tijd. Voor de meeste klachten zijn 2 tot 5 behandelingen afdoende. Veel cliënten kiezen er daarna voor om maandelijks of een paar keer per jaar terug te komen voor onderhoud zodat de klacht wegblijft.

Eerst goed beeld van je klachten

De eerste keer nemen we samen een vragenlijstje door (amnese) voor een goed beeld van je klachten, je achtergrond (erfelijke ziektes) en je verwachtingen. Ook stel ik je een paar vragen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM): houd je van zuur? Wat heb je liever: hitte of kou?  Voor de cliënten die dat willen leg ik veel uit, maar dat hoeft niet.

Ik eindig die eerste keer met een combi van een korte drukpuntmassage en voetreflexmassage om je te laten ervaren wat deze met je doen. Daarvoor zit je in een soort luxe fauteuil met kussens en verwarming en de voeten en onderbenen bloot. Wedden dat je na 1,5 uur heel ontspannen de deur uitgaat?

Volgende behandelingen

De volgende behandelingen zijn een uur. Dit doe ik met een behandelplan dat ik heb opgesteld aan de hand van het gesprek, de klacht, de anamnese en het beoordelen van de voeten. En mocht je gestresst binnenkomen, dan ga ik eerst iets anders doen om de stress uit je lijf te krijgen in plaats van de pijnlijke knie te behandelen.

Geen vet of zuur meer verdragen

Als iemand maar voortdurend in een stressvolle baan blijft zitten, gaat op den duur de lever (meridiaan) onderuit, en kan deze persoon geen vet of zuur meer verdragen of voortdurende kramp krijgen.